2014-04-14

Swedish Gear in i NTT Group

NTT Group har förvärvat Swedish Gear AB, som tillverkar koniska kugghjul. NTT Group stärker därmed sin position som leverantören med det bredaste sortimentet av mekaniska transmissionsprodukter.

Swedish Gear AB grundades 1992. Företaget har specialiserat sig på koniska kugghjul med mycket höga precisionskrav och med mått från 25 till 600 mm, modul 1-6.

- Jag ser fram emot att få fortsätta utveckla produktionen av koniska kugghjul, fast under namnet NTT Group. Swedish Gears kunskap tillsammans med NTT Groups breda erfarenhet och kontaktnät inom mekanisk transmission kommer att gynna våra kunder, säger Gert Svensson, fd ägare till Swedish Gear.

I och med att man blir en del av NTT Group så flyttas Swedish Gears verksamhet till Vittsjö Mekaniska Verkstads AB, ett av elva bolag inom NTT Group, den 1 maj.

- Vi jobbar kontinuerligt för att utveckla verksamheten så att våra kunder inte ska behöva någon annan leverantör av mekaniska transmissionsprodukter. Att ha egen produktion av koniska kugghjul är en viktig pusselbit i det arbetet, säger Berndt Denberger, CEO på NTT Group.

För frågor om NTT Groups förvärv av Swedish Gear, kontakta:

Zoltan Buvari, NTT Group (+46 31 86 89 12, +46 725 76 89 12, zoltan.buvari@nttgroup.com)

Gert Svensson, Swedish Gear (+46 709 66 99 62, swedishgear@gmail.com)