September 2014

Läs på webben

Transmitting Power

Nyhetsbrev från NTT Group

Redo för hösten? Det är vi!

Med marknadens bredaste produktsortiment kan vi leverera allt våra kunder behöver inom mekanisk transmission.

Efter en period av semestrar, sol och värme väntar er nu – hoppas vi – en höst med fulla orderböcker, fullbelagd produktion och högkonjunktur. Är ni redo?

Vi på NTT Group har marknadens bredaste sortiment av mekaniska transmissionsprodukter. Vad ni än behöver så levererar vi det, från våra egna fabriker i Sverige eller från externa tillverkare världen över.

Vill du veta fördelarna med att låta oss vara er heltäckande leverantör av mekaniska transmissionsprodukter – slå oss en signal! Vi besöker er gärna och berättar.

Läs mer

Ny försäljningschef

Peter Brocker är ny försäljningschef på Mölndals Industriprodukter i Sverige, Norge och Danmark. Hans uppgift är framför allt att coacha säljteamet att sälja hela NTT Groups breda produktsortiment.

- Vår produktbredd är unik. Och vi har en enorm kunskap inom produktion av mekaniska transmissionsprodukter. Sammantaget ger det oss fantastiska möjligheter att hjälpa våra kunder till framgång, vilket jag ser fram emot, säger Peter.

Peter Brocker är 47 år och kommer närmast från Arvid Nilsson AB, en grossist av fästelement inom Würth GmbH.

Läs mer

STP säljer på kunskap och erfarenhet

Hos NTT Group i Svängsta, på Svenska Transmissionsprodukter (STP), finns förmodligen Sveriges mest kunniga och erfarna yrkesmän inom tillverkning och renovering av växellådor. Och det råder inget tvivel om att kunskap och erfarenhet efterfrågas av den tunga svenska industrin – på STP råder högtryck!

När problem med en äldre växellåda uppstår lönar det sig att fundera på om den ska renoveras eller bytas ut.
- Vi ser kunderna som partners. Vi samarbetar för att hitta den bästa lösningen för dem, till exempel genom att göra hållfasthetsberäkningar. Ofta lönar det sig att renovera en befintlig växellåda, istället för att köpa en ny, berättar Peter Jönsson, platschef på STP.

STP har funnits sedan 1962. Det högtryck som nu råder på företaget menar Peter Jönsson beror på STPs goda renommé, som medarbetarna under många år hjälpt till att bygga upp.
- De flesta har varit med länge. Vi är upplärda av Bo Johansson, tidigare ägaren, som enligt min mening är den som kan mest om växellådor i landet. Bo jobbar fortfarande med oss, vilket vi är väldigt glada och stolta över, säger Peter Jönsson.

Läs mer

Polen satsar - två nya CNC-svarvar installerade

Även i Polen upptäcker allt fler OEM-företag fördelen med att samarbeta med en partner som levererar ALLT inom öppen mekanisk transmission.

För att klara efterfrågan har två nya CNC-svarvar köpts in och installerats i Chojnów under sommaren.

Bildtext: Jurek är maskinoperatör på NTT Group i Polen. Här vid nyinstallerade HAAS ST 10.

Ny Omax skär i plast, gummi, glas, sten, metall

En ny Omax 60120 vattenskärmaskin har installerats på NTT Group i Sandarne.
– Vår satsning och utveckling av produktionen ligger helt i linje med vår vision, att bli den mest efterfrågade samarbetspartnern inom mekanisk transmission, säger Magnus Gisselman, VD på NTT Group/Sandarne Legomekan AB.

Vattenskärning är en helt kall bearbetningsmetod. Det innebär att materialegenskaperna bibehålls i hela arbetsstycket, ända ut i snittytan. Vattenskärning ger inte heller upphov till några skärsprickor. Men det kanske mest karaktäristiska för vattenskärning är dess förmåga att klara snäva toleranser. Ofta är efterbearbetning i form av svarvning, fräsning eller borrning inte nödvändig.

Omax 60120 skär i flera olika material: Metall, plast, gummi, glas och sten.
– Vårt breda produktsortiment blir nu ännu bredare och vi har förutsättningar för kortare leveranstider, säger Magnus Gisselman.

NTT Group växer i Norge

Allt fler norska företag efterfrågar NTT Groups tjänster inom kedjedrift. Under sommaren utförde Kedjeexperten (Kilab) två omfattande montagejobb i Norge: På Solør Bioenergi och på Eidskog Stangeskovene.

Solør Bioenergis värmeverk i Kirkenær är en av Norges äldsta fjärrvärme-producenter. Härifrån distribueras ca 80GWh fjärrvärme per år till industrier och kommunala byggnader. På Solør Bioenergis asktransportör demonterade och monterade Kilab 106 meter kedja. Fyra kedjehjul, driv- och vändaxel samt 50 meter slitskenor byttes också ut.

Eidskog Stangeskovene, i Skotterud, är ett sågverk med produktion av virke sedan 1800-talet. Kilab demonterade och monterade 172 meter kedja på Eidskogs flistransportör, samt bytte ut fyra kedjehjul.

Samtliga produkter levererades också från Kilab. Läs gärna mer om företagen på
http://solorbioenergi.no/ och http://www.esas.no/

Vi tar emot dina förfrågningar dygnet runt

Nu behöver du varken ringa eller passa kontorstider för att ställa din pris- eller offertförfrågan till oss. Fyll bara i formuläret ”Offertförfrågan” på www.nttgroup.se, bifoga eventuell ritning och tryck på ”Skicka”.

Välkommen med din förfrågan – dygnet runt!

Läs mer

NTT Group // Box 69, SE-428 21 Kållered // Tel: +46 31 86 89 00 // Fax: +46 31 87 76 66

www.nttgroup.se
sweden@nttgroup.com