Ettårsjubiléum

Läs på webben

Transmitting Power

Nyhetsbrev från NTT Group

Vi syns kanske inte - men vi finns överallt

När jag får frågan vad NTT Group sysslar med och svarar ”mekanisk transmission”, så är det inte många som förstår vad jag pratar om, om vederbörande inte är verksam i vår bransch.

Men när jag förklarar att våra produkter är nödvändiga för att skapa rörelse i det mesta som vi möter i vardagen – att dörrarna i mataffären öppnas, att det går att mata in flaskor i pantmaskinen, att cykeln får fart – då förstår de flesta vad mekanisk transmission är.

När jag tillägger att vi dessutom förser industrin i norra Europa med marknadens bredaste sortiment av mekaniska transmissionsprodukter, ja då inser alla vilken stor nytta vi gör.

Bredaste produktsortimentet
Att mekanisk transmission omfattar så ofantligt många olika artiklar kan vara okänt även för den invigde. Men med marknadens bredaste produktsortiment så är chansen stor att det sitter ett kugghjul, kedjehjul, spännelement, en kuggstång, kedja, rem, snäckskruv, kilremsskiva, växellåda eller någon annan mekanisk transmissionsartikel från NTT Group, i en enhet nära dig.

Valmöjlighet redan 1969
När min far, Reinhardt Denberger, startade Mölndals Industriprodukter 1969 var han en pionjär. Hans övertygelse var att den svenska industrin ville ha större valmöjligheter vid köp av mekaniska produkter och började erbjuda importerade alternativ – inte bara svensktillverkade. ”Kommer aldrig att gå” sa man till honom.

Men det gick. Och det går fortfarande alldeles utmärkt, eftersom den grundläggande idén i vår verksamhet än idag är att erbjuda såväl egenproducerade (i våra svenska fabriker) som importerade artiklar från tillverkare runt om i världen. Att ge kunden större valmöjlighet, helt enkelt.

Viktig partner
Vi har vuxit för varje år sedan 1969. Idag består vår företagsfamilj NTT Group av elva olika bolag, alla med samma uppdrag: Att erbjuda det bredaste sortimentet av mekaniska transmissionsprodukter.

Utan våra produkter stannar Sverige, brukar jag säga. Visst låter det lite skrytsamt, men innebörden – att vi är en viktig partner till en betydande del av tillverkningsindustrin i länderna där vi verkar – är sann.

Ett år som NTT Group
I morgon, den 1 april, fyller vi ett år som NTT Group och det firar vi med detta jubiléums-
nyhetsbrev. Vi erbjuder också extra bra priser på kedjor. Har du inte behov av kedjor just nu? Med marknadens bredaste sortiment av mekaniska transmissionsprodukter så kan vi med säkerhet hjälpa dig med vad du än behöver. Vi hörs!

Berndt Denberger, CEO

Succé för "nygamla" tappväxlar

I förra nyhetsbrevet berättade vi att NTT Group numera tillverkar tappväxlar med samma inbyggnadsmått som Benzlers tidigare utförande TV 102 och 112. Vi är glada över det stora gensvaret och tolkar det som att vi löser ett uppenbart behov hos de nordiska pappersbruken. Tack för förtroende och fortsatt samarbete!

PS. Välkommen till våra hemsidor och läs mer om NTT Group. DS

Läs mer

NTT Group // Box 69, SE-428 21 Kållered // Tel: +46 31 86 89 00 // Fax: +46 31 87 76 66

www.nttgroup.se
sweden@nttgroup.com